Zelf schuren en polijsten kunststoffen

Schuren:

Gezaagde randen van acrylaat ( Plexiglas Perspex ) en polycarbonaat ( Lexan Lexaan Macrolon ) kunt u schuren met gewoon schuurpapier. Om de scherpte er vanaf te halen kunt u ook een schuin randje schuren. Begin met grof schuurpapier, daarna steeds fijner tot het gewenste resultaat bereikt is. Het beste is om het schuurpapier om een plankje te wikkelen zodat uiteinden van het schuurpapier niet het oppervlak kunnen raken. Bij gebruik van een schuurmachine moet warmteontwikkeling voorkomen worden.

Polijsten:

Acrylaat ( Plexiglas Perspex ) is te polijsten. Het is ook mogelijk om de randen glashelder te maken. Na heel fijn schuren kan dit met een polijstpasta. Ook kleine krasjes in het oppervlak kunnen gepolijst worden. Polijstpasta verkopen wij niet zelf. Zie webshop van Petzoldts

Acrylaat ( Plexiglas Perspex ) kan ook machinaal gepolijst worden of d.m.v. “vlampolijsten”. Meestal worden deze technieken ingezet voor seriematig werk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De randen van polycarbonaat (Lexan Lexaan Macrolon) en PET platen zijn glad af te werken, maar alleen machinaal te polijsten.